Salon 25 april 2018: Bekende Nederlanders als PR middel of curator?

Bekende Nederlanders als curator?

Freek Vonk, Jasper Krabbé of Paul de Leeuw. Steeds vaker vervullen bekende Nederlanders (BN’ers) de rol van curator en ambassadeur in het museum. Tegenwoordig worden BN’ers het steeds vaker ingezet.Hierdoor komen verschillende vragen op. Hoe gaat dit proces precies in zijn werk? In hoeverre vervult de BN’er echt de rol van curator, en kan dat wel? Is het alleen marketing of levert het ook goede exposities op?Aanstaande woensdag zullen we met Pieter Eckhardt en Gundy van Dijk de do’s en don’ts bespreken als je met Bn-ers samenwerkt aan een expo of ander event.

De afgelopen jaren was Pieter de kunstredacteur van DWDD en hij heeft sinds twee jaar een eigen bureau (buro extra) waar hij o.a. bn-ers verbindt aan musea. Gundy van Dijk, hoofd educatie en publieksactiviteiten van het Scheepvaartmuseum deelt graag een recent voorbeeld met ons.

Natuurlijk discussieert het Salon-publiek mee. Daarom, van harte welkom!

20.00 ARCAM- WOENSDAG 25 APRIL

Namens de Salon de Muséologie,

Amanda Vollenweider, Paul Ariese, Charlotte Labrie, Guus Sluiter, Anouk Mooijman, Eugeen van Wees, Ernst van Keulen, Mechteld Jungerius, Anne-Karlijn van Kesteren en Ilias Zian

Over de Salon

De Salon de Muséologie is een onafhankelijke samenkomst en streeft naar kennisuitwisseling, debat en meningsvorming over kunst, cultuur en wetenschappen in het algemeen en musea in het bijzonder.

Meer informatie over de salon: http://www.salondemuseologie.nl

Volg ons ook op Twitter en Instagram @salonmuseologie

Facebook: /http://www.facebook.com/salondemuseologie

De Salon-avonden beginnen altijd om 20.00 uur en worden afgesloten met een borrel. Aanmelden vooraf is niet nodig. Iedereen is welkom en de entree is gratis. De Salon vraagt een kleine vrijwillige bijdrage.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s