3 februari 2011

Salon de Museologie donderdag 3 februari, 20:00 uur

CBK Amsterdam, Oranje-Vrijstaatkade 71, Amsterdam-Oost

* GRAAG MAKEN WIJ EEN IEDER ATTENT OP DE GEWIJZIGDE LOCATIE, graag hierbij ook een routebeschrijving zie onderaan mail of op www.cbkamsterdam.nl *

Spreker:               Tijs van Ruiten, directeur van het Nationaal Onderwijsmuseum

Moderator:        André Groeneveld en Marleen van Dam

Dicht met die musea, bezuinigen zullen we! Laat horen welke musea volgens jou wel kunnen sluiten?

Dit keer gaat de Salon in op de bezuinigingen van de overheid op Kunst&Cultuur. Er is al veel over gezegd en geschreven. Iedereen moet zuinig aan doen, subsidies worden gekort of helemaal wegbezuinigd, met als gevolg dat musea moeten sluiten. Maar als we dan toch gedwongen worden, en er instellingen dreigen te verdrinken, misschien kunnen we het dan beter goed aanpakken en zelf alvast een aantal instellingen nomineren en begeleiden bij hun sluitings-proces. Daarom een oproep aan jullie allen een top drie te vormen van musea die in aanmerking komen om de deuren te sluiten. (Maar bedenk ook alvast hoe jouw nominaties gered zouden kunnen worden).

Op donderdag 3 februari zullen we aan de hand van jullie top drie met een ervaringsdeskundige in gesprek gaan: Tijs van Ruiten, directeur van het Nationaal Onderwijsmuseum. Het museum wordt namelijk met sluiting bedreigd.          We are serious: No Top3-list, no entry 🙂

We sluiten de avond als gebruikelijk af met een borrel.

Nu al vragen of reacties? Laat ze hier achter.

Namens Salon de Museologie,

Natasja Wehman, Amanda Vollenweider, Max Meijer, André Groeneveld, Karien van Schaik, Marleen van Dam, Gundy van Dijk, Paul Ariese, Esther Boeles, Jan Hovers.

ROUTEBESCHRIJVING

voetgangers / fietsers /automobilisten / minder validen

Omdat in het gebied Oostpoort nog volop wordt gebouwd, zijn op dit moment nog niet alle toegangswegen naar CBK Amsterdam begaanbaar. Het gebouw van het Stadsdeelhuis en CBK Amsterdam zijn naast elkaar gelegen. Deze zijn bereikbaar via de fiets- en/of voetgangersbruggen vanaf de Linnaeuskade dan wel vanaf de Polderweg.
Automobilisten kunnen het beste parkeren aan of bij de Linnaeuskade en vervolgens dezelfde voetgangersroute nemen.

openbaar vervoer
Vanaf Centraal Station: Tram 9 halte Pretoriusstraat en bus 22: Halte Linnaeusstraat/Wijttenbachstraat
Vanaf Amstelstation: Bus 37: Halte Linnaeusstraat/Wijttenbachstraat
Vanaf Zuidoost: Bus 41: Halte Linnaeusstraat/Wijttenbachstraat
Vanaf halte Linnaeusstraat/Wijtenbachstraat loopt u hierna de Linnaeusstraat in richting het Spoorviaduct, na een paar honderd meter ziet u aan de linkerkant de Linnaeuskade. Via de loopbrug over de Linnaeuskade arriveert u bij het Stadsdeelhuis en CBK Amsterdam aan de Oranje-Vrijstaatkade 71.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s