15 februari 2012

Serious Games II

Hoe doe je dat eigenlijk?

Salon de Museologie, woensdag 15 februari 2012, 20.00 uur, in De Verdieping, Wibautstraat 127 Amsterdam

In april 2011 hadden we het onderwerp Serious games op de agenda. Toen sprak Jeroen van Mastrigt, lector art & technology aan de HKU inspirerend. Graag belichten we dit maal aan de hand van twee goede voorbeelden hoe je het ontwikkelen van een (online) serious game, als instelling, concreet aan kunt pakken. Hoe formuleer je een opdracht? Is een vaag idee voldoende of prefereren ontwikkelaars een inhoudelijk doordacht plan? Hoe ziet zo’n ontwikkelproces er uit? En hoe zorg je dat de balans tussen ‘leuk’ en ‘educatief’ behouden blijft? Natuurlijk delen we met elkaar tips.

Sprekers:

Ruurd Priester, Strategy Director bij Lost Boys

Hij spreekt over het ontwikkelen van het Anne Frank Huis online (http://www.annefrank.org/nl/Subsites/Home/). Waar Lost Boys onder andere een Webby voor won.

Annelie Grob, Grob Enzo concept-, design & projectmanagement

Spreekt over het projectmanagen en ontwikkelen van Papiria, een interactieve tentoonstelling met veel games in Het kinderboekenmuseum.

Hopelijk zien we je op 15 februari, namens Salon de Museologie,

Amanda Vollenweider, Max Meijer, André Groeneveld, Karien van Schaik, Marleen van Dam, Gundy van Dijk, Paul Ariese, Jan Hovers en Marjelle van Hoorn.

Over de Salon
De Salon de Muséologie is een onafhankelijke samenkomst en streeft naar kennisuitwisseling, debat en meningsvorming over kunst, cultuur en wetenschappen in het algemeen en musea in het bijzonder.
Meer informatie over de Salon: http://www.salondemuseologie.nl/

Volg ons ook op twitter @salonmuseologie.

De Salon-avonden beginnen altijd om 20.00 uur en worden afgesloten met een borrel. Aanmelden vooraf is niet nodig, iedereen is altijd welkom!

Over de locatie
De Salon maakt dankbaar gebruik van De Verdieping, de culturele hotspot (met restaurant, gerund door de voormalige uitbaters van Club 11) in de voormalige drukkerij op de begane grond van het TrouwAmsterdam gebouw in Amsterdam.
Meer informatie over de locatie en de overige programmering, zie: http://www.trouwamsterdam.nl

Voorafgaand aan de Salon kun je bij het Trouw restaurant lekker eten. De kaart bestaat uit kleine gerechten waardoor je snel en makkelijk veel bijzondere gerechten kunt eten voor een betaalbare prijs, zie: http://www.trouwamsterdam.nl/nl/restaurant/

Routebeschrijving TrouwAmsterdam
Trouw is het makkelijkst te bereiken per fiets of openbaar vervoer. Mocht je toch met de auto komen, dan moet je rekening houden met beperkte parkeergelegenheid.

Tram:
Tram 3 stopt op de hoek Wibautstraat/Ruyschstraat. Loop vanaf de halte de Wibautstraat af in zuidelijke richting. Aan je linkerhand vindt je Trouw.

Metro:
Metro’s 51, 53 en 54 stoppen voor de deur bij halte Wibautstraat. Neem de uitgang Platanenweg. De laatste metro stopt hier om 00.39 uur.

Trein:
Trouw ligt op tien minuten lopen van het Amstelstation. De laatste trein stopt hier om 1.01 uur. Loop vanaf het Amstelstation het Prins Berhardplein (rotonde) op. Neem de derde afslag, de Wibautstraat. Trouw vind je voorbij het viaduct aan je rechterzijde.

Auto:
Bij Trouw kun je vanaf 17.00 uur tot 01.00 uur GRATIS parkeren op het parkeerterrein achter het Trouwgebouw. Neem vanaf de Wibautstraat de afslag naar de Platanenweg, bij de tweede slagboom links afslaan en parkeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s