7 april 2011

Salon de Museologie donderdag 7 april 2011 , 20:00 uur

De verdieping; TrouwAmsterdam, Wibautstraat 127, Amsterdam

Spreker:       Jeroen van Mastrigt – lector Game design

Moderator:    Gundy van Dijk & Amanda Vollenweider

Graag nodigen we jullie uit voor een salon over

Het toepassen van games & game design in een museale context

Games in hun breedste zin vormen een wezenlijk onderdeel van de hedendaagse cultuur. Steeds vaker worden er games ontwikkeld die naast entertainment waarde ook waarde hebben op gebieden als communiceren, leren, en veranderen. Deze games worden wel advergames, serious games, persuasive games of alternate reality games genoemd. Hoe kan het creatief ontwerpen, ontwikkelen, toepassen en strategisch inzetten van (entertainment) games en gameprincipes een bijdrage kan leveren aan doelstellingen op het gebied van onder andere motiveren, communiceren en leren in de museale context? Lector Jeroen van Mastrigt (programmaleider van het R&D programma Applied Game Design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) deelt zijn visie over de toekomst van musea en de rol die technologie in het algemeen en games in het bijzonder daarin zullen spelen

Aan de hand van stellingen zullen we met elkaar onder andere discussiëren over of musea wel moeten experimenten met deze nieuwe technologieën?, en door de opkomst van sensor technologie, mobiele & draadloze netwerken- en computers zullen mensen niet alleen achter een scherm ‘gamen’ maar ook ‘buiten’ gaan spelen. Dat betekent dat games en game design principes ook in musea  toegepast kunnen worden.

Wie is Jeroen van Mastrigt?

Jeroen van Mastrigt (1971) works as a professor at the Utrecht School of the Arts. He heads the research program on applied game design. The group works on several game design research projects funded by the Dutch national government, the European commission and (inter)national companies. Furthermore Jeroen is board member of the GATE research program (Game research for Training and Education). GATE is a national Dutch game research program and is carried out by several Dutch universities and companies. Jeroen is also boardmember of the Dutch Game Garden a game development incubator and ‘hub’ within the Dutch game industry. In the past Jeroen has developed Europe’s first bachelor and master programs in Game Design (for the HKU). He also was co-founder and partner of GX, a big Dutch internet software company.

Namens Salon de Museologie,

Natasja Wehman, Amanda Vollenweider, Max Meijer, André Groeneveld, Karien van Schaik, Marleen van Dam, Gundy van Dijk, Paul Ariese, Esther Boeles, Jan Hovers.

* De Salon de Muséologie is een onafhankelijke samenkomst en streeft naar kennisuitwisseling en meningsvorming over kunst, cultuur en wetenschappen in het algemeen en musea in het bijzonder. Sprekers en bezoekers van de Salon komen en spreken op persoonlijke titel, het bestuur hecht er dan ook grote waarde aan dat informatie binnen de Salon vertrouwelijk wordt behandeld.

* De Salon is een informele bijeenkomst waarin we ideeën en kennis uitwisselen op vele gebieden en een discussie niet uit de weg gaan, iedereen is altijd welkom!

 

Informatie over de Salon en je aanmelden voor de mailinglijst:

http://www.salondemuseologie.nl/

https://salondemuseologie.wordpress.com/

NB NIEUWE LOCATIE!

Met ingang van deze Salon worden de bijeenkomsten gehouden in De Verdieping, de culturele hotspot (+restaurant, gerund door de voormalige uitbaters van Club 11) in de voormalige drukkerij op de begane grond van het TrouwAmsterdam gebouw in Amsterdam. Met dank aan De Verdieping kan de Salon gebruik maken van deze inspirerende locatie.

Meer informatie over de locatie en de overige programmering, zie: http://www.trouwamsterdam.nl

Voorafgaand aan avonden in De Verdieping wordt er in het restaurant altijd een menu-rapide geserveerd. Aanschuiven kan tussen 18.00-19.30 aan de picknick tafels in het restaurant van TrouwAmsterdam. Dineer met de sprekers en andere deelnemers aan deze tafels; een spontaan gesprek is zo aangeknoopt. Voor € 24,50 is er een dagschotel (ook vegetarisch), een glas huiswijn en afsluitend een toet met koffie. Reserveren via 020 – 463 77 88 of via info@trouwamsterdam.nl wordt aanbevolen want op=op!

Routebeschrijving TrouwAmsterdam

Trouw is het makkelijkst te bereiken per fiets of openbaar vervoer. Mocht je toch met de auto komen, dan moet je rekening houden met beperkte parkeergelegenheid.

Openbaar vervoer:

Tram:

Tram 3 stopt op de hoek Wibautstraat/Ruyschstraat.  Loop vanaf de halte de Wibautstraat af in zuidelijke richting. Aan je linkerhand vindt je Trouw.

Metro:

Metro’s 51, 53 en 54 stoppen voor de deur bij halte Wibautstraat. Neem de uitgang Platanenweg. De laatste metro stopt  hier om 00.39 uur.

Trein:

Trouw ligt op tien minuten lopen van het Amstelstation. De laatste trein stopt hier om 1.01 uur. Loop vanaf het Amstelstation het Prins Berhardplein (rotonde) op. Neem de derde afslag, de Wibautstraat. Trouw vind je voorbij het viaduct aan je rechterzijde.

Auto:

Bij Trouw kun je vanaf 17.00 uur tot 01.00 uur GRATIS parkeren op het parkeerterrein achter het Trouwgebouw. Neem vanaf de Wibautstraat de afslag naar de Platanenweg, bij de tweede slagboom links afslaan en parkeren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s