Locatie – Arcam

De Salon is te gast in Arcam, Stichting Architectuurcentrum Amsterdam

ARCAM is als stichting opgericht in 1986 en richt zich met haar activiteiten op Amsterdam en omstreken. ARCAM wil een zo groot mogelijk publiek bereiken om het draagvlak voor de architectuur te verbreden en speelt in op actuele thema’s en ontwikkelingen in en om Amsterdam die de aandacht vragen, zodat de discussie over de toekomst voortdurend kan worden gevoerd.

ARCAM fungeert ook als coördinatiecentrum en onderhoudt daartoe voortdurend contact met een groot aantal instellingen om bestaande programma’s te ondersteunen en op elkaar af te stemmen, en nieuwe activiteiten te initiëren.

ARCAM is gehuisvest in het hart van de stad, aan de Prins Hendrikkade. Het gebouw is ontworpen door René van Zuuk en is een compact, sculpturaal gebouw met drie lagen die door vides met elkaar in verbinding staan. Het bureau heeft zijn werkplekken op de bovenste verdieping. Op het niveau van de Prins Hendrikkade bevinden zich de expositieruimte en het informatiepunt. De onderste laag, aan het water, wordt gebruikt voor kleine discussies, grote vergaderingen en de ontvangst van schoolklassen. Dit is ook waar de Salon wordt gehouden, een prachtige plek in de stad.

Route
Architectuurcentrum Amsterdam is gevestigd aan de Prins Hendrikkade 600 in Amsterdam, tussen NEMO en het Scheepvaartmuseum, tegenover het Kadijksplein.

Het gebouw staat aan de noordzijde van de straat, langs het water van het Oosterdok. Zoeken op huisnummer is verraderlijk, want de huisnummers tussen 194 en 600 bestaan niet.

Plattegrond-Amsterdam-met-arcamgebouw-logo-1024x765.jpg

Voor meer informatie over Arcam: www.arcam.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s