31 mei 2012

“Musea twitteren voor eigen parochie!”

“Veel musea zijn actief op Twitter. Sommige musea hebben medewerkers op het medium gezet die dagen aan het Twitteren lijken. Maar wat is de ratio? Haken volgers niet af bij te veel overdaad aan klein nieuws? Wat is het bereik onder niet-volgers?”

Vera Bartels, Coördinator PR&Marketing, van het Museum voor Communicatie, Mirjam Sneeuwloper, Publiek&Educatie van het Amsterdam Museum en het Bijbelsmuseum en Jan Auke Brink, Coördinator Nieuwe Media & Content bij Museum Volkenkunde zullen vertellen wat hun visie is op Twitter, hoe zij omgaan met hun volgers, wat ze wel en niet doen? Wat levert het deze musea op?

Vera Bartels heeft vooral getwitterd voor Museum Boerhaave en zit nu midden in de opstart-fase om ook bij het Museum voor Communicatie Twitter actief te integreren in het communicatiebeleid.

Het Bijbels Museum is een kleintje in twitterland, 655. Van wereldse volgers tot zeer religieuze. Hoe ga je daarmee om? Pas je de tweets aan? Of gaat dat een brug te ver? En wat kan dan voor iedereen zonder dat je saai wordt?, aldus Mirjam Sneeuwloper.

Jan Auke Brink geeft aan dat zij als museum juist terughoudend zijn op het gebied van Twitter. En dat is bewust. Wat ze dan wel of juist niet Twitteren zullen we donderdag de 31ste horen.

Kom naar deze avond en discussieer mee over de impact van Twitter!

Namens Salon de Museologie,
Amanda Vollenweider, Max Meijer, André Groeneveld, Karien van Schaik, Marleen van Dam, Gundy van Dijk, Paul Ariese, Jan Hovers en Marjelle van Hoorn.

Volg ons ook op twitter @salonmuseologie.
De Salon-avonden beginnen altijd om 20.00 uur en worden afgesloten met een borrel. Aanmelden vooraf is niet nodig, iedereen is altijd welkom!

Deze 31ste mei zijn we weer te gast bij Arcam:
ARCAM is gevestigd aan de Prins Hendrikkade 600 in Amsterdam, tussen NEMO en het
Scheepvaartmuseum, tegenover het Kadijksplein en Prins Hendrikkade nummer 194.

TE VOET
Volg vanaf Amsterdam-Centraal Station de Prins Hendrikkade in oostelijke richting, tot net voorbij
het tracé van de IJtunnel. Het is ongeveer 15 minuten lopen.

MET HET OPENBAAR VERVOER
Vanaf Amsterdam CS is ARCAM te bereiken met bus 22(halte Kadijksplein).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s