20 september 2010

Over passie en professie. Een eeuw publieksbegeleiding in de Nederlandse musea

Op 1 november 2010 wordt de publicatie Over passie en professie. Een eeuw publieksbegeleiding in de Nederlandse musea gepresenteerd. Dit boekwerk bevat de uitkomsten van onderzoek naar de geschiedenis van de Nederlandse museumeducatie, dat Cultuurnetwerk Nederland de afgelopen jaren in samenwerking met Erfgoed Nederland heeft verricht.

Over passie en professie. Een eeuw publieksbegeleiding in de Nederlandse musea

De voor een breed publiek toegankelijke publicatie geeft inzicht in het verloop van de professionalisering van het educatieve museumwerk en vele andere aspecten die voor de ontwikkeling van museumeducatie van belang zijn. Cruciale momenten, zoals de verschijning van museumnota’s, inspiratiebronnen, anekdotes en denkbeelden passeren de revue.

Voor het onderzoek zijn twintig levendige dubbelinterviews afgenomen met educatiemedewerkers van toen en nu. Hierin kwamen niet alleen mooie herinneringen en ervaringen aan de orde, maar ook discussiepunten en ergernissen. Behalve de informatie die uit de interviews is verkregen, vormen ook de literatuur en archiefstukken een belangrijke bron.

Boekpresentatie

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in de Reinwardt Academie te Amsterdam worden de eerste exemplaren uitgereikt aan educatieve museummedewerkers die voor dit onderzoek zijn geïnterviewd, onder wie inmiddels gepensioneerden die in de jaren ’50 en ’60 actief waren.

Datum: maandag 1 november 2010, vanaf 15.00 uur
Locatie: Reinwardt Academie, Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s