Geschiedenis

Het idee om een Salon de Museologie te organiseren begon zo’n 15 jaar geleden bij Caecilia Thoen.

Het viel haar op dat museummensen veelal met dezelfde vragen, ideeën en ervaringen rondlopen, maar dat er weinig gelegenheden zijn om dit met elkaar te delen. Ook de verkokering, waar zeker toen nog sprake van was tussen afdelingen en ook tussen musea onderling, was voor Caecilea aanleiding om een plek te creëren waar collega’s en mensen van buitenaf op een informele wijze gedachten en ideeën kunnen uitwisselen.

Jarenlang was de Reinwardt Academie onze gastheer, daar hielden we elke maand een Salon over zeer uiteenlopende onderwerpen. Inmiddels zijn we met enige regelmaat verhuisd, van Duintjer CS, naar CBK Amsterdam tot aan Trouw Amsterdam. En nu maken we dankbaar gebruik van Arcam, een prachtige locatie aan de Prins Hendrikkade.

Met een klein, enthousiast team organiseren we nog steeds met heel veel plezier elke eerste donderdag van de maand een Salon. Caecilia heeft afscheid genomen maar zal ons, zijnde de initiator van de Salon en een jarenlange steun en toeverlaat, als nestor met raad en daad blijven bijstaan. Maar met 10 man vinden we nog genoeg inspiratie voor nieuwe themas en vraagstukken voor de komende salon-avonden. We kijken er naar uit jullie (weer) te ontmoeten op één van onze Salon de Museologie bijeenkomsten (of hier, of op twitter, LinkedIn en Facebook)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s