Salon 9 maart 2017: Hoe linken musea met Generatie Z

z-generatie-2.jpg

Hoe linken musea met Generatie Z?

De Generatie Z is nu tussen de 10 en de 25 jaar oud. De jongsten onder hen gaan in schoolverband naar het museum. De ‘ouderen’ in deze groep zijn nog aan het studeren of net met hun eerste baan begonnen. We focussen tijdens de Salon op die twintigers. Wat heeft het museum hen te bieden?

 

Er lijkt een kentering te zijn, meer musea spannen zich in om juist deze doelgroep te bereiken met speciale programma’s. Maar hoe verhoudt zich dat tot het reguliere aanbod? Is het een verloren zaak om een programmering voor hen te ontwikkelen? Moet je als museum nu investeren in deze groep, om trouwe bezoekers voor later te kweken? Wat wil deze groep eigenlijk als het om museumbezoek gaat? Waar en hoe moet je hen benaderen?

Een net op dit onderwerp afgestudeerde Reinwardt student verzorgt een introductie.

Daarnaast horen we hoe ervaringsdeskundigen deze doelgroep benaderen. Wat moet je vooral doen? En wat moet je niet doen, als je deze generatie aan je wilt binden? Hoe kom je in de hoofden en harten van deze digital borns?

We gaan graag in deze avond in gesprek en in discussie met jou en de gastsprekers.

Namens Salon de Museologie,
Amanda Vollenweider, André Groeneveld, Paul Ariese, Charlotte Labrie, Koosje Hofman, Charlotte Hartong, Guus Sluiter en Anouk Mooijman.

 

Over de Salon

De Salon de Muséologie is een onafhankelijke samenkomst en streeft naar kennisuitwisseling, debat en meningsvorming over kunst, cultuur en wetenschappen in het algemeen en musea in het bijzonder.

Volg ons ook op twitter @salonmuseologie
en facebook: /www.facebook.com/salondemuseologie

 

De Salon-avonden beginnen altijd om 20.00 uur en worden afgesloten met een borrel. De Salon vindt plaats in het Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam), Prins Hendrikkade 600. Vanaf 19.45 is de zaal open. Aanmelden vooraf is niet nodig, iedereen is altijd welkom! #salon9maart. De Salon vraagt een kleine vrijwillige bijdrage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s