Salon 6 april 2017: Student Speech Contest

1200x1200

Student speech contest

Een nieuwe generatie professionals klopt aan de deur. Waarin zijn zij geïnteresseerd? Welke onderwerpen en welke aanpak spreken hen aan? Wie zijn zij en wat bieden zij de museumwereld? De Salon biedt een podium aan studenten en pas afgestudeerden. Zeven presenteren hun onderzoek.. Ze komen van verschillende opleidingen: de Reinwardt Academie, de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit.
De avond bestaat uit twee delen. In de eerst helft geven de studenten een korte presentatie volgens de principes van Pecha Kucha: precies 6:40 minuten, precies 20 afbeeldingen. Daarna kun je speeddaten met de studenten:

  • Sara van der Linde van de UvA Master Museumstudies spreekt over: actuele ontwikkelingen rondom de museale presentatie van de zeventiende eeuw in Nederlandse kunstmusea
  • Birthe Weijkamp van de VU spreekt over Hoogtepunten uit een garderobe: kleren & kleedgedrag van G.A. Brusse-Urtebise (1920-1970)
  • Jennifer Ross van de Uva Heritage and Memory Studies spreekt over: Commercial sponsoring of museums and some of the related ethical questions (English)
  • Ailsa Cole van de Uva Heritage and Memory Studies spreekt over: de representatie van slavernij in Schotse musea (English)
  • Roby Boes van de UvA Master Museumconservator spreekt over kunst uit de 20ste eeuw en Rietveld
  • Anne-Karlijn van Kesteren van de VU praat over Creativiteit versus commercie, Cora Kemperman en de succesformule van Mac&Maggie
  • Mirjam Wammes van de Reinwardt Academie praat over de mogelijkheden voor musea om het empatisch vermogen van mensen te vergroten

Prijzen gaan we niet uitreiken, maar nieuwe ideeën wel. Laat je inspireren en kom naar de Salon op 6 april!
Namens Salon de Museologie, Amanda Vollenweider, Paul Ariese, Charlotte Labrie, Koosje Hofman, Charlotte Hartong, Guus Sluiter, Anouk Mooijman en Eugeen van Wees.

Over de Salon
De Salon de Muséologie is een onafhankelijke samenkomst en streeft naar kennisuitwisseling, debat en meningsvorming over kunst, cultuur en wetenschappen in het algemeen en musea in het bijzonder.
Volg ons ook op twitter en facebook #salon6april

De Salon-avonden beginnen altijd om 20.00 uur en worden afgesloten met een borrel. Aanmelden vooraf is niet nodig, wel geldt het principe ‘vol is vol’.
Verder is iedereen welkom en de entree is gratis. De Salon vraagt een kleine vrijwillige bijdrage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s