Salon 12 juni 2014 : Cultureel Ondernemerschap loont niet

NL0712_6-250x353

Een taaie organisatiestructuur en de subsidie paradox staat de ondernemersgeest bij musea en bibliotheken nog in de weg. Dat blijkt uit een onderzoek ‘Ondernemendheid in de culturele sector’ dat het bureau Panteia heeft uitgevoerd in de erfgoedsector. Die paradox is dat het resultaat van geslaagd ondernemerschap daling van de subsidie kan betekenen en dat stimuleert niet.

Panteia stelt wel dat musea en bibliotheken een goede start hebben gemaakt door zich proactief en innovatief op te stellen. De risicobereidheid zou groter kunnen.

We hebben deze avond Natasha Stroeker, themamanager arbeidsmarkt, onderwijs en cultuur bij Panteia en als onderzoeker en auteur betrokken bij dit onderzoek te gast. Zij gaat ons alle ins en outs van het onderzoek uit de doeken doen. En vooral ons tips geven hoe we subsidie kunnen behouden én ondernemender kunnen zijn. Of is dat een paradox die niet te doorbreken is……

Graag gaan we met haar en met jullie in gesprek.

Namens Salon de Museologie,

Amanda Vollenweider, André Groeneveld, Karien van Schaik, Marleen van Dam, Gundy van Dijk, Paul Ariese, Jan Hovers, Marjelle van Hoorn en Charlotte Labrie.

De Salon vindt dit keer nogmaals plaats op Eerste Jacob van Campenstraat 59 in Amsterdam. Vanaf 19.45 is de zaal open. De Salon-avonden beginnen altijd om 20.00 uur en worden afgesloten met een borrel. Aanmelden vooraf is niet nodig, iedereen is altijd welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s