Salon 6 februari 2020

Schermafbeelding 2020-01-23 om 06.54.59

Om de eerste editie van Salon in 2020 goed in te luiden, duiken we op 6 februari in de toekomstige trends van museumland! Wat staat ons te wachten, waar kunnen we op inspringen en in hoeverre kunnen we zelf koers bepalen?

We zullen die avond samen gaan kijken naar verschillende onderzoeken over trends binnen de kunst- en cultuursector. Twee sprekers, die beide werkten aan trend gerelateerde rapporten, zullen uitleg over de resultaten van hun onderzoek:

–        Maxime van Haeren vertelt over De Cultuurindex Nederland editie 2019, onlangs gepubliceerd door de Boekmanstichting (Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid) waarbij 60 verschillende professionals en focusgroepen samen gekeken hebben naar: belangrijke ontwikkelingen in de sector op dit moment en welke ontwikkelingen te verwachten zijn in de nabije toekomst.

Om deze editie te lezen:

https://www.boekman.nl/wp-content/uploads/2019/12/DeStaat_04_DEF-1.pdf

 en

–        Max Meijer, onafhankelijk adviseur legt verband tussen de voorspellingen van de Museumvereniging uit “Agenda 2026: Toekomstverkenning voor de Nederlandse museumsector” dat werd uitgegeven in september 2010 en de recente Cultuurindex.

Deze Agenda stipt verwachte ontwikkelingen voor de museumsector aan en wat deze voor de sector kunnen betekenen. Dit rapport was een gezamenlijke denkoefening en kwam tot stand dankzij verschillende organisaties en professionals. Max was mede schrijver van de Agenda.

Om de Agenda te lezen:

https://www.museumvereniging.nl/media/publicationpage/publicationFile/agenda-2026-pdf-def.pdf

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s