Salon 14 maart 2019: How future-proof is the role of a curator?

Het onderwerp van deze Salon de Museologie is: How future-proof is the role of a curator. De functie ‘curator’ is fundamenteel veranderd het afgelopen decennium. In het museum dat eens onaantastbaar leek is participatie nu een buzz-woord: het instituut lijkt in zekere zin gedemocratiseerd. In het kader hiervan willen we graag onderzoeken wat de functie van de curator vandaag inhoudt, en hier een toekomstbeeld van schetsen voor toekomstige curatoren. Dat doen we samen met de volgende twee sprekers.

Agata Jaworska studeerde zelf aan de Design Academy Eindhoven, waar zij inmiddels hoofd is van de Master Design, Curating & Writing. Daarnaast is zij designer, curator en schrijver. Tentoonstellingen die zij cureerde waren onder andere te zien in het Van Abbemuseum en de Architectuur Biennale in Venetië.

Rachel Esner studeerde aan Columbia University, City University of New York en Universität Hamburg, Duitsland. Zij ontving haar Ph.D. in 1994 waarna ze werkte als freelance kunsthistoricus. In 2003 sloot zij zich aan bij de Faculteit Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, afdeling Kunstgeschiedenis. Hier is zij momenteel Programme coordinator van de Master Programs in Arts & Cultural Studies.

Tijdens deze avond zullen zij beiden hun ervaringen en perspectieven delen waarna de discussie mag losbarsten met het publiek.

N.B. Wegens internationale gasten zal deze Salon de Museologie in het Engels worden gevoerd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s