Salon 13 december 2018: en nu praktisch: speeddaten naar een inclusiever museum

 

 

 

 

 

 

 

 

Het diversiteitsdebat wordt nu al enkele jaren hevig gevoerd in de museale sector. We zijn het onderhand wel met elkaar eens dat een inclusief museum broodnodig is, van het personeelsbestand tot de bezoeker. We blijven hevig ja knikken als onze collega erover begint, maar zuchten misschien toch stiekem bij het woord ‘diversiteit’. Want we blijven erover praten met elkaar, maar er worden weinig praktische stappen gezet. Maar hoe gaan we het toepassen?

In de komende Salon bespreken en bedenken we daarom welke praktische stappen gezet kunnen worden om het museum inclusiever te maken. Na een kort gesprek over het belang van inclusiviteit in de museale sector, word je uitgenodigd om in een kleine groep met verschillende diversiteitsexperts te speeddaten. Hier kun je een vraag stellen waar je al lang mee rondloopt en ideeën uitwisselen om tot praktische stappen te komen voor een inclusievere toekomst.

Het Salon-publiek is hiervoor nodig. Daarom, van harte welkom!

Namens de Salon de Muséologie,

Amanda Vollenweider, Paul Ariese, Charlotte Labrie, Guus Sluiter, Anouk Mooijman, Eugeen van Wees, Ernst van Keulen, Mechteld Jungerius, Anne-Karlijn van Kesteren en Ilias Zian

Over de Salon

De Salon de Muséologie is een onafhankelijke samenkomst en streeft naar kennisuitwisseling, debat en meningsvorming over kunst, cultuur en wetenschappen in het algemeen en musea in het bijzonder.

Volg ons ook op Twitter en Instagram @salonmuseologie

Facebook: /http://www.facebook.com/salondemuseologie

De Salon-avonden zijn op donderdag, beginnen altijd om 20.00 uur en worden afgesloten met een borrel. Aanmelden vooraf is niet nodig. Iedereen is welkom en de entree is gratis. De Salon vraagt een kleine vrijwillige bijdrage.

Foto: phazed

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s