Salon 12 mei 2016: Salon de Museologie & de Erfgoedarena organiseren: in gesprek met erfgoedprofessionals uit Syrie

763Heritage professonials across borders: onze kranten staan er vol mee en menig journaal opent met nieuws over Syrie. Ontelbare mensen hebben het land moeten verlaten waaronder collega’s uit het erfgoedveld: archeologen, gidsen en museumprofessionals. De Reinwardt Academie/Erfgoedarena en de Salon de Museologie organiseren gezamenlijk op donderdag 12 mei een gesprek en ontmoeting met deze collega’s.

Tijdens deze ontmoeting verkennen we de overeenkomsten en verschillen in het denken over erfgoed. We bespreken de misvattingen die kunnen -zijn- ontstaan over erfgoed in hun land van herkomst door de manier waarop het nieuws de situatie in Syrie wordt belicht en we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.
Deze avond biedt ook bijzondere achtergrondinformatie aan de hand van foto’s die nog niet eerder te zien zijn waren van de vernietiging van museumobjecten en erfgoed in Syrie.

Kom meepraten, reageer op eerstehands ervaringen van collega’s uit oorlogsgebied over de situatie van het erfgoed. Erfgoed dat niet alleen voor Syrie van belang is maar verhalen verteld over de mensheid als geheel.

Ken je in de netwerk erfgoedprofessionals met een vluchtelingenachtergrond?
Nodig ze dan ook uit!

Introductie: Paul Ariese
Moderatie: Marjelle van Hoorn en Riemer Knoop; voertaal: Engels
Waar: Reinwardt Academie, Hortusplantsoen 1-3, 1018 TZ, Amsterdam
Hoe laat: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Toegang: deelname gratis; aanmelden via de Reinwardt Community

Zie hiervoor http://www.ahk.nl/reinwardt/nieuws/2016/04/18/erfgoedarena-12-mei-in-gesprek-met-erfgoedprofessionals-uit-syrie/

Wees welkom – ook namens de Erfgoedarena – op 12 mei aanstaande op de Reinwardt Academie! En denk alvast mee via onze Facebookpagina of via Twitter @salonmuseologie met #salon12mei

Namens de Salon de Muséologie: Amanda Vollenweider, André Groeneveld, Paul Ariese, Marjelle van Hoorn, Charlotte Labrie, Koosje Hofman, Rosalie Hazeleger, Charlotte Hartong en Guus Sluiter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s