Salon 5 november 2015: Een nieuwe generatie presenteert zich & Uitreiking ICOM-scriptieprijs

ICOM-LOGO

 

 

 

Terwijl museumprofessionals denken dat de toekomst van musea in het werkveld wordt uitgestippeld, staat op de universiteiten en hogescholen een nieuwe generatie te trappelen om de touwtjes in handen te nemen. Om een podium te geven aan deze nieuwe talenten, vol van nieuwe ideeën, analyses en initiatieven, organiseert ICOM eens in de drie jaar een scriptieprijs, die ditmaal wordt uitgereikt tijdens de Salon de Muséologie. Deze keer vindt de Salon plaats in het nieuwe gebouw van de Reinwardt Academie!

Voorafgaand aan de uitreiking zullen de vier genomineerden hun scriptie presenteren, steeds gevolgd door vragenronde en een uitwisseling van gedachten met het publiek over het betreffende onderwerp.

Aan het einde van de avond, zal de jury bekendmaken welke scriptie er met de prijs vandoor gaat.

De volgende studenten zullen presenteren:

Laura Berghuis
Titel scriptie: Een oligarchie zonder olie. Waarom Abu Dhabi en het Louvre, Guggenheim en British Museum samenwerken aan musea op Saadiyat Island (Vrije Universiteit Amsterdam)

Nynke Feenstra
Titel scriptie: Hear the Deaf: Embedding Accessibility in Museums’ Collection Presentation (Universiteit Leiden)

Julia Moreira
Title scriptie: Drafting Global Perspectives: A Critical Analysis of Multiple Modernities 1905-1970 (Centre Pompidou) and How Far How Near – The World in the Stedelijk (Stedelijk Museum Amsterdam). (Universiteit Leiden)

Lauren Romijn
Titel scriptie: Het Vangnetwerk, Een onderzoek over hoe de archiefinstelling de samenleving kan verkennen en met het brede publiek kan samenwerken in het waarderen, selecteren en acquireren van particuliere archieven. (Reinwardt Academie)

Wees welkom op 5 november en maak kennis met de erfgoed- en museumprofessionals van de toekomst! En beleef alvast voorpret via onze Facebookpagina of via Twitter @salonmuseologie met #salon5nov.

Namens de Salon de Muséologie: Amanda Vollenweider, André Groeneveld, Gundy van Dijk, Paul Ariese, Marjelle van Hoorn, Charlotte Labrie, Koosje Hofman en Rosalie Hazeleger. En mede namens ICOM Nederland en de jury van de ICOM-scriptieprijs 2015.

Over de Salon: De Salon de Muséologie is een onafhankelijke samenkomst en streeft naar kennisuitwisseling, debat en meningsvorming over kunst, cultuur en wetenschappen in het algemeen en musea in het bijzonder.

Locatie: Hortusplantsoen 1-3, Amsterdam (LET OP, AFWIJKENDE LOCATIE!)
Aanvang: 20:00 uur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s