Salon 11 juni 2015: Weg met de tekstbordjes?

Screen-Shot-2015-10-19-at-10.32.05-AM-575x672

Na eerdere Salons over de vorm en de inhoud van het bijschrift richten we deze keer de blik vooruit: hoe ziet de toekomst van het tekstbordje eruit? We willen niet louter technologische ontwikkelingen in kaart brengen; we zijn vooral benieuwd naar wat oude en nieuwe overdrachtsvormen doen met onze perceptie van het object en met de interactie tussen bezoekers.

Een kritisch betrokken panel praat met ons mee:
– Ronald Theunissen van multimedia ontwerpbureau Kiss the Frog maakt apps en interactives voor o.a. het Rijksmuseum, het Mauritshuis en het Gemeentemuseum. Hoe leuk is het museum nog, als iedereen op z’n eigen scherm kijkt?
– Anne Marie Woerlee, Hoofd Tentoonstellingen in Museum Volkenkunde, Tropenmuseum en Afrika Museum doet het al jaren zonder vaste bijschriften in de vaste tentoonstelling van Museum Volkenkunde. Welke toekomst ziet deze early adaptor nog voor het klassieke tekstbordje?

– Merel van der Vaart onderzoekt als promovendus bij UvA/Allard Pierson Museum digitaal mediagebruik in musea (zie ook http://mesch-project.eu/). In haar onderzoek neemt zij de relatie tussen bezoeker, object en informatie onder de loep en vraagt zij zich af: Laat de digitale informatiestroom nog ruimte voor de objectbeleving?

Wees welkom op 11 juni. Discussieer alvast mee op onze Facebookpagina of via twitter @salonmuseologie met #salon11juni.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s