Salon 7 mei 2015 – Tijden veranderen – een blik in de museale toekomst

10881

‘Tijden veranderen…’. Het klinkt als dé dooddoener die elk gesprek of debat voortijdig afkapt. Toch wijden we graag de Salon van 7 mei aan dit thema.
Tim Sprenger, recent afgestudeerd aan de Reinwardt Academie, schreef zijn scriptie over de verhouding tussen museale toekomstvisies en veranderingen in de samenleving in het algemeen.

Hij analyseerde brede trends in de maatschappij en bekeek in hoeverre de Agenda 2026 van de Nederlandse Museumvereniging, Ontgrenzen en verbinden van de Raad van Cultuur en Het disruptieve Museum van Arnoud Odding aansluiting aan deze trends vonden. Is het museum van de toekomst toegedicht op een nieuw tijdsgewricht, waarin lokale initiatieven, participatie, fysieke en sociale duurzaamheid, verbinding en delen de boventoon voeren?

Volgens Tim valt er nog een hoop winst te behalen in museumland voordat ze klaar zijn voor de nieuwe Zeitgeist. Kom naar de Salon en luister en huiver hoe wij als musea hier een actieve rol in zouden kunnen vervullen.

Samen met Tim, enkele van zijn geïnterviewden én het publiek, wisselen we donderdag 7 mei vanaf 20:00 uur graag van gedachten over dit boeiende onderwerp!
Je bent van harte welkom.

Salon de Muséologie 7 mei
Locatie: Arcam, Prins Hendrikkade 600 Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur

Voorafgaand start de discussie al op twitter via @salonmuseologie en facebook, facebook.com/salondemuseologie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s